Φτιάχνουμε σπιτικές πίτσες!



Η πίτσα δεν λείπει από κανένα μενού παιδικού πάρτι. Είναι η αγαπημένη των παιδιών είτε σε κομμάτια, είτε σε ατομικά πιτσάκια. Και μόνο αυτή να υπάρχει δηλαδή τα παιδιά θα είναι ευχαριστημένα. To Mama’s party σας προτείνει τρεις τρόπους παρασκευής της. Τον πανεύκολο, τον εύκολο και αυτόν με λίγη προσπάθεια.

1η συνταγή

Παίρνετε στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ και τα κόβετε στη μέση.

Βγάζετε προσεκτικά την ψίχα και τρίβετε μέσα τυρί γκούντα ή κασέρι.

Προσθέστε μία φέτα φρέσκια ντομάτα, κομματάκια γαλοπούλα ή ζαμπόν και ό,τι άλλο υλικό προτιμάτε.

Βάζετε τα πιτσάκια σε ένα ταψί, τα ψήνετε στους 180 βαθμούς και σε 15-20 λεπτά είναι έτοιμα!


2η Συνταγή

Αυτή η συνταγή γίνεται με πίτες για σουβλάκια ( ή και με αραβική πίτα), το μικρότερο όμως μέγεθος.
Βάζετε από πάνω βιολογική κέτσαπ ή ψιλοκομμένη ντομάτα και προσθέτετε τριμμένο γκούντα.
Από εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε κομματάκια γαλοπούλας αλλά και μπέικον γαλοπούλας που κυκλοφορεί συσκευασμένο στα μεγάλα σουπερ μάρκετ.
Σε 15 λεπτά στο φούρνο (στους 180 βαθμούς) είναι έτοιμα. Επίσης μπορείτε να τα ετοιμάσετε και να τα βάλετε στην κατάψυξη.
Όποτε θέλετε τα βγάζετε, τα βάζετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο και τα αφήνετε 5 λεπτά παραπάνω, από τα μη κατεψυγμένα.


3η συνταγή

Υλικά
2/3 φλ. χλιαρο γαλα
30 γρ. νωπη μαγια
2 φλ.αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κ.γλ. αλατι
1 κ.γλ. ζαχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
σάλτσα ντομάτας
γκούντα
γαλοπούλα
πιπεριές

Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά μες το γάλα προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι και μετά το λάδι.
Ζυμώνουμε ώστε η ζύμη μας να γίνει απαλή ελαστική.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά την απλώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι. Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε τη ζύμη σε πιτσάκια.
Βάζουμε τα υλικά από επάνω και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.